fbpx
L - V: 07:30 - 20:00

Human Assisted Reproduction

RUAM
Tehnici RUAM
Evaluarea fertilitatii cuplului
Tarife

Cand putem spune ca un cuplu are probleme de fertilitate?

Infertilitatea este definita ca imposibilitatea unui cuplu de a procrea. Daca ambii parteneri se afla in perioada reproductiva a vietii (15-49 ani) si nu reusesc sa obtina o sarcina in 12 luni de contact sexual neprotejat putem spune ca acest cuplu are probleme de fertilitate, iar tehnicile de reproducere umana asistata i-ar putea scoate din impas.

Cu toate acestea, definitia infertilitatii nu mentioneaza nimic legat de frecventa actului sexual. Se stie ca o femeie este fertila, de regula, o data pe luna. Unde mai pui ca aceasta fereastra nu dureaza mai mult de 36 de ore. Deci va puteti imagina ca o frecventa redusa a contactelor sexuale este direct proportionala cu reusita.

De ce ii spunem infertilitate de cuplu?

Ce vrem sa clarificam de la bun inceput e faptul ca infertilitatea nu tine cont de sex. Exista, totusi, o preconceptie, o prejudecata, absorbita gresit din popor coform careia toata povara infertilitatii e aruncata pe umerii partii feminine. Probabil s-a ajuns aici fiindca femeia este cea care poarta rodul. Inauntrul ei se intampla “magia”. Si ii spunem magie, fiindca este ferita de ochiul liber. Pana la urma, este intr-adevar miraculos procesul reproductiv. De cealalta parte avem barbatul a carui calitate reproductiva era evaluata, probabil, doar de capacitatea de duce pana la capat un act sexual. Acum, dupa inventarea microscopului si progresul stiintei, stim foarte bine ca atunci cand vorbim de infertilitate, vorbim despre probleme ce afecteaza ambele sexe.

Ce sunt tehnicile de reproducere umana asistata medical?

Tehnicile de reproducere umana asistata medical, prescurtat RUAM, sunt multiple. Acestea ne ajuta sa obtinem o sarcina atunci cand toate mijloacele naturale au fost epuizate. Vom vorbi amanuntit in cele ce urmeaza despre toate metodele prin care putem ajuta un cuplu sa ajunga ea, mama, si el, tata.

Echipa Venus Med este pregatita in diagnosticul si tratamentul infertilitatii ce afecteaza ambele sexe.