FIV cu ovocite donate

In cazul in care fertilitatea feminina este redusa se poate opta in continuare prin fertilizare in vitro – FIV cu ovocite donate. Avand in vedere faptul ca legislatia din Romania nu prevede inca posibilitatea donarii de ovocite, trebuie sa recurgem la solutii din tari care au deja aceasta infrastructura legislativa pusa la punct. In cazul nostru vorbim despre compania Ovobank din Spania.  Aceasta este un etalon la nivel european in ceea ce priveste donarea ovocitelor.

Cum se procedeaza?

In cazul de fata trecem peste pasii 1, 2 si 3 explicati in procedura FIV si incepem printr-o etapa de consiliere a cuplului in ceea ce priveste alegerea donatoarei. Aceasta alegere se face impreuna cu medicul ginecolog si tine cont de caracterele morfologice ale mamei primitoare. Mai pe romaneste spus, donatoarea aleasa ar trebui sa semene la chip si asemanare cu mama primitoare. Specialistii Ovobank recomanda ca aceasta alegere sa fie cat mai fidela. Motivul? Este unul etic si moral, bineinteles. Mai precis, ar trebui sa evitam pe cat posibil selectia descendentilor in functie de anumite criterii fizice considerate „social avantajoase”.  Un exemplu pertinent ar fi urmatorului:

O mama receptoare care are 167 cm ar trebui sa aleaga o donatoare a carei inaltime se afla intre 165-170 cm. Posibilitatea beneficierii de o procedura FIV cu ovocite donate nu trebuie denaturata catre selectie artificiala! Pentru mai multa eficienta poate fi utilizat soft-ul OvoMatch dezvoltat de Ovobank. Acesta utilizeaza intelgient criteriile faciale ale mamei primitoare pentru a cauta cea mai buna optiune de donatoare in baza de date existenta.

Tot in aceeasi sedinta se decide asupra numarului de ovocite dorite. Un numar mai mare de ovocite presupune o sansa mai mare de reusita per total. Optiunile sunt urmatoarele:

  1. Mini Batch – 3 ovocite
  2. Medium Batch – 6 ovocite
  3. Maxi Bathc – 8 ovocite

Din punct de vedere statistic, in urma dezghetarii unui batch de 6 ovocite, ne asteptam ca unul pana la cel mult doua ovocite sa ajunga la stadiul de blastocist de ziua 5. Acest rezultat este similar si in cazul ovocitelor proaspat recoltate prin punctie ovariana. Cu alte cuvinte, nu exista o diferenta semnificativ statistica intre ovocitele donate si cele fresh (proaspat recoltate) in ceea ce priveste dezvoltarea embrionilor pana la stadiul de blastocist.

Odata ce avem selectia stabilita putem trimite comanda pentru FIV cu ovocite donate. Comanda este achitata de catre cuplu, dar receptia se va face la Venus Med.

Birocratia si partea legislativa o lasati pe noi!