Psihoterapie

Prin psihoterapie ajungem sa ne cunoastem mai bine, sa impacam ce e bun si ce e rau din viata noastra si sa ne gasim linistea interioara.

Psihologia este știința care studiază gândurile, emoțiile și comportamentele. Scopul acesteia este de a ajuta oamenii să își înțeleagă dificultățile. Pentru depasirea lor trebuie sa găsească resursele și strategiile potrivite. Psihologul te sprijina pe tot acest parcurs.

Psihoterapie – cum ne ajuta?

Rolul psihologului este să evalueze și să ofere intervenții validate științific pentru diverse dificultăți. Acestea pot fi emotionale sau comportamentale. Cateva exemple includ, dar nu se rezuma la: depresie, anxietate generalizată, anxietate socială, atacuri de panică etc.

De asemenea, psihologii se ocupă și de: probleme de relaționare și comunicare, dificultăți de adaptare, probleme în cuplu, procrastinare, gestionarea timpului, soluționarea conflictelor, dezvoltarea abilităților pentru creșterea și educarea copiilor și multe altele.

Psihoterapia oferă un cadru sigur, empatic, autentic și încurajato. Acesta este  propice învățării unor abilități care pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Astfel, se pot obține îmbunătățiri.

Psihologul si cuplurile cu probleme de fertilitate

Multe cupluri ce se izbesc de problema infertilitatii resimt o presiune psihica. Uneori, partenerii ajung chiar sa dea vina unul pe celalalt. Acest lucru ar putea fi vazut ca un mecanism de aparare prin care un individ doreste sa se elibereze de povara esecului de cuplu. Ei bine, este total ineficient. Psihoterapeutul va poate ghida prin perioada dificila prin care treceti. Astfel, relatia voastra va deveni mai stransa si, bineinteles, benefica pentru viitorul membru al familiei ce cu siguranta va aparea.

Din fericire,  traim vremuri in care infertilitatea este tratabila prin diferite mijloace precum inseminarea intrauterina si fertilizarea in vitro. Insa, obtinerea unui rezultat pozitiv este adesea un drum lung. Pe tot acest parcurs cuplul trebuie sa ramana unit si increzator ca vor reusi impreuna.

Societatea europeana a embriologilor a emis si un ghid de „calauzire psihologica” a cuplului cu probleme de fertilitate.