Reproducere umană asistată Cluj

Tehnicile de reproducere umana asistata medical, prescurtat RUAM, sunt multiple. Acestea ne ajuta sa obtinem o sarcina atunci cand toate mijloacele naturale au fost epuizate. Vom vorbi amanuntit in cele ce urmeaza despre toate metodele prin care putem ajuta un cuplu sa ajunga ea, mama, si el, tata.

Echipa Venus Med este pregatita in diagnosticul si tratamentul infertilitatii ce afecteaza ambele sexe.

Cand putem spune ca un cuplu are probleme de fertilitate?

Infertilitatea este definita ca imposibilitatea unui cuplu de a procrea. Daca ambii parteneri se afla in perioada reproductiva a vietii (15-49 ani) si nu reusesc sa obtina o sarcina in 12 luni de contact sexual neprotejat putem spune ca acest cuplu are probleme de fertilitate, iar tehnicile de reproducere umana asistata i-ar putea scoate din impas.

Cu toate acestea, definitia infertilitatii nu mentioneaza nimic legat de frecventa actului sexual. Se stie ca o femeie este fertila, de regula, o data pe luna. Unde mai pui ca aceasta fereastra nu dureaza mai mult de 36 de ore. Deci va puteti imagina ca o frecventa redusa a contactelor sexuale este direct proportionala cu reusita.

De ce ii spunem infertilitate de cuplu?

Ce vrem sa clarificam de la bun inceput e faptul ca infertilitatea nu tine cont de sex. Exista, totusi, o preconceptie, o prejudecata, absorbita gresit din popor coform careia toata povara infertilitatii e aruncata pe umerii partii feminine. Probabil s-a ajuns aici fiindca femeia este cea care poarta rodul. Inauntrul ei se intampla „magia”. Si ii spunem magie, fiindca este ferita de ochiul liber. Pana la urma, este intr-adevar miraculos procesul reproductiv. De cealalta parte avem barbatul a carui calitate reproductiva era evaluata, probabil, doar de capacitatea de duce pana la capat un act sexual. Acum, dupa inventarea microscopului si progresul stiintei, stim foarte bine ca atunci cand vorbim de infertilitate, vorbim despre probleme ce afecteaza ambele sexe.

Ce sunt tehnicile de reproducere umana asistata medical?

Tehnicile de reproducere umana asistata medical, prescurtat RUAM, sunt multiple. Acestea ne ajuta sa obtinem o sarcina atunci cand toate mijloacele naturale au fost epuizate. Vom vorbi amanuntit in cele ce urmeaza despre toate metodele prin care putem ajuta un cuplu sa ajunga ea, mama, si el, tata.

Echipa Venus Med este pregatita in diagnosticul si tratamentul infertilitatii ce afecteaza ambele sexe.

Spermograma si Spermocultura

Spermograma este investigatia medicala ce ne ajuta sa evaluam calitatea materialului seminal (spermei) masculin.

Test de fragmentare a ADN-ului spermatic – Tehnica Halosperm

Halosperm este un test diagnostic bazat pe tehnica dispersiei cromatinei nucleului spermatozoizilor.

Test MAR

Testul Mar se efectueaza pentru detectarea anticorpilor antispermatici, cand se suspicioneaza infertilitate de cauza imuna.

Inseminare intrauterina (IIU) – Intrauterine insemination (IUI)

Procedura de inseminare intrauterina este, oarecum, o scurtatura in procesul natural de fertilizare.

Fertilizare in Vitro (FIV) – In Vitro Fertilization (IVF)

Fertilizarea in vitro este diferita de inseminarea intrauterina. Procedura de fertilizare in vitro (FIV) este de fapt un termen care cuprinde o multime de elemente.

FIV cu ovocite donate

FIV cu proba de sperma de la donator prin Cryos Danemarca sau Ovobank Spania

Testarea genetică preimplantare – Preimplantation Genetic Testing (PGT)

Crioconservare

Proceduri de tratament al infertilitatii masculine

Asadar, sunteti aici. Ati incercat sa concepeti de mai bine de un an (sau poate chiar mult mai multi), dar pur si simplu nu iese. Probabil va bantuie si ganduri disperate: „Daca nu merge natural, trebuie neaparat sa trecem la fertilizare in vitro„. Sunteti pregatiti sa faceti tot ce vi se spune numai sa ajungeti la rezultatul mult asteptat. Ei bine, inainte sa va aruncati cu capul inainte si sa cheltuiti o imensa suma de bani pe diferite tehnici de reproducere umana asistata trebuie faceti un pas inapoi si sa priviti imaginea de ansamblu. Intrebarea pe care e bine sa o puneti in acest moment este: „Oare care o fi problema si la cine?”

Abia atunci intram si noi in scena, ca parteneri, in aceasta lupta pentru fertilitate. Venim si va spunem ca va putem economisi mult timp si bani, daca urmam impreuna pasii pentru identificarea problemei. Odata ce stim motivul pentru care sarcina se lasa atat de mult asteptata putem pune la cale un plan de bataie prin care sa depasim aceasta problema. Mai jos va explicam pe indelete ce presupune evaluarea fertilitatii de cuplu.

Preț: 100 RON
Preț: 1200 RON
(Nu este inclusa procesarea spermei)

Preț: 4300 RON

Preț: 500 RON
 
Pretul este per ovocit.
Preț: 1-4 embrioni 2000 RON
 
Preț: peste 5 embrioni 2500 RON
Preț: 9980 RON
 
Aceasta include punctie, cultura embrioni si embriotransfer.

Preț: 2000 RON

Intracytoplasmic sperm injection

Preț: 1750 RON

Physiological Intracytoplasmic sperm injection

Preț: 180 RON

Preț: 500 RON

Stocarea probei pentru un an este inclusa.

Preț: 700 RON

Stocarea probei pentru un an este inclusa.

Preț: 575 RON

Preț: 350 RON

Preț: 500 RON

Preț: 12700 RON

Rezerva ovariana redusa (POR) include 2 stimulari consecutive in acelasi ciclu.

Preț: 2000 RON

Embrionii transferati nu au fost congelati

Preț: 10000 RON

Echipa

Embriolog

Girlovanu Marinela

Biolog

Bianca Andone