Spermograma si spermocultura

Spermograma si spermocultura

Spermograma este investigatia medicala ce ne ajuta sa evaluam calitatea materialului seminal (spermei) masculin. Prin aceasta procedura putem sa vedem cati spermatozoizi exista in proba recoltata, cum arata acestia si cum se misca. Cunoasterea acestor informatii este esentiala. De ce? Fiindca ne ajuta sa stabilim urmatorii pasi in lupta pentru fertilitate. De exemplu rezultatul unei spermograme poate decide intre inseminare intrauterina sau fertilizare in vitro.

Spermocultura este investigatia medicala ce ne ajuta sa identificam prezenta bacteriilor in sperma. Anumite bacterii pot cauza infertilitate, conditie ce ar putea fi tratata cu un simplu tratament antibiotic. Avem incredere in rezultatele laboratorului Synevo.

Recoltare spermograma si spermocultura

Pentru un rezultat concludent de spermograma si spermocultura si recomandam sa se respecte termenul de 2-5 zile de la ultima ejaculare (abstinenta sexuala). Proba de sperma va fi obtinuta doar prin masturbare, nu in urma contactului sexual de orice tip. La centrul medical Venus Med sunt create toate conditiile pentru o recoltare calitativa. In cazul probelor recoltate in afara centrului medical Venus Med, sperma trebuie sa ajunga în laboratorul centrului maxim intr-o ora de la ejaculare. Temperatura de transport este 35-37o grade.

Recoltarea se va face intr-un recipient steril tip urocultor de 50-60 ml. Inainte de recoltare pacientul va urina, se va spala minutios pe maini si se va sterge cu un prosop uscat de hartie. Recipientul va fi deschis chiar inaintea recoltarii. Se va evitan atingerea partii capacului si a peretilor interni ai urocultorului pentru a preveni contaminarea spermei. In cazul in care in timpul recoltarii se va pierde o cantitate de sperma, pacientul nu trebuie sa recupereze cantitatea pierduta dar trebuie sa anunte personalul medical. Imediat dupa recoltare se pune capacul si se însurubeaza cu grija pentru a se evita pierderea ejaculatului. Pe recipient se noteaza numele si prenumele pacientului, ora recoltarii si numarul de zile de la ultima ejaculare.